„Върни се жив“ – водещите на новинарската емисия ТСН в музикален клип за Деня на въоръжените сили на Украйна

Снимка: ТСН
Снимка: ТСН

Водещите на новинарската емисия ТСН на украинския канал „1+1“ направиха вълнуващ подарък за Деня на въоръжените сили на Украйна.

В музикалния клип, посветен на защитниците, които воюват в зоната на АТО, участват водещите на ежедневните емисии на ТСН: Наталия Мосейчук, Лидия Таран, Соломия Витвицка, Маричка Падалко и Юлия Бориско, заедно с професионалните музиканти от дуета „Телнюк:сестри“ и групата „Kozak System“. Телевизионната премиера на клипа ще бъде на 7 декември в ефира на неделната емисия ТСН.Тиждень с Алла Мазур в 19.30.

Автор на текста „Върни се жив“ е киевската поетеса Ирина Цилик, а музиката – на певицата Леся Телнюк.

„Аз съм убедена, че е важно да посветим тази песен не само на нашите светли войни, за чието завръщане ние се молим, но и на тези мъжествени и отдадени жени и майки, които ги чакат. Аз всяка минута заедно с тях споделям тяхното вълнение, тяхната болка, техния страх и тяхната надежда. Боже, дай на всички нас сили да дочакаме нашите герои, колкото се може по-скоро“ – казва Маричка Падалко.

Водещата на специалните издания на ТСН Соломия Витвицка уверява, че песента е не само енергична, но и много трогателна.

„Помня, когато пътувах към студиото за записа, в колата си слушах песента и се опитвах да припявам. В един момент топка ми заседна в гърлото и аз се разплаках…Това е някаква паралелна реалност – ние сме тук, те са там. Когато отивам на изток, всеки път се учудвам колко силни и мъжествени са нашите мъже. И нека всички задължително да се върнат при нас, при своите роднини, живи и с победа!“, – говори Соломия.

Водещата на нощните емисии на ТСН Юлия Бориско признава, че вече е знаела тази песен и е успяла да я заобича. Но до последния момент се е двоумяла дали да излезе от обичайния ефирен образ.

„За песента „Върни се жив“ трябва да умееш да пееш. Но желанието да направя нещо неочаквано за нашите защитници-герои надмогна моя страх от вокален провал. Аз пеех със сърцето си. Доверих се на професионалистите приблизително така, както ние се доверяваме на нашите защитници на Изток“, – разказва Юлия Бориско.

Ти, най-главното – върни се във къщи.

Събуй най-накрая кубинките прашни.

И наново учи се как да живееш,

с презаредена в сърцето ти вяра.„.