МВС Украiни

Украинското вътрешно министерство въвежда засилен режим на патрулиране в цялата страна

С цел елиминиране на възникналата терористична заплаха в Украйна се въвежда засилен режим на патрулиране, съобщи министърът на вътрешните работи Арсен Аваков. 

Днес на специално съвещание с управителите на областните държавни администрации, председателствано от премиер-министъра Яценюк, Аваков заяви, че вече е прието решение за мониторинг на ситуацията и особено засилен режим на патрулиране в Харков.

По неговите думи такива операции се планират и в други градове, в частност Запорожие, Одеса и на територията на Донецка и Луганска области.

„За предотвратяване на терористичната заплаха можем да изведем такива патрули в цялата страна. Особен ред ще въведем в Донецка и Луганска области. Там не само патрулите ще реагират в случай на терористична заплаха, но ще действат и антитерористичните групи на Националната гвардия“ – подчерта министърът.

„Имайки предвид особеностите на ситуацията и високия риск от терористична заплаха в рамките на агресията от страна на Русия, ние сме длъжни да приведем режима на операцията от наблюдение и щателно документиране към готовност за превантивен удар“ – добави още Аваков.

В тази връзка министерството на вътрешните работи ще получи 350 нови автомобили „Тойота“.

„Буквално още следващата седмица на разположение на МВР ще постъпят 350 нови автомобили „Тойота“, като голяма част от тях ще бъде предоставена на патрулната служба в Киев“ – съобщи премиер-министърът Яценюк.

По материали на ИА „Интерфакс-Украина“