Путин Хуйло и Янукович уебище

Руско гражданство за предателите на Украйна

Президентът на Русия Владимир Путин с таен указ е „наградил за вярна служба“ бившия президент на Украйна Виктор Янукович, бившия премиер Микола Азаров и бившия генерален прокурор Виктор Пшонка.

За това съобщава Антон Герашченко – съветник на министъра на вътрешните работи на Украйна, цитиран от TSN.UA.

Той добавя, че руски граждани са успели да станат не само бившите украински политици, но и семействата им. Те са били удостоени с тази чест в знак на благодарност от президента на Русия Владимир Путин.

„От оперативни източници разбрах, че гражданството е било предоставено на предателите на Украйна с отделен секретен указ на руския президент като награда за вярната им служба с цел сриването на националната сигурност, отбраната, правната система и икономиката. За предателство на интересите на Украйна, вакханалия на беззаконието и разстрел на собствените граждани Путин дава на Азаров, Пшонка, Янукович и семействата им руско гражданство“ – се казва в съобщението на Герашченко.

Той също така добавя, че на Янукович, Азаров и Пшонка заедно със семействата им сега може да им е „сухо и комфортно“, тъй като според Конституцията си Русия не предава на никого своите граждани, дори те да са серийни убийци и маниаци.

Преди време украинската прокуратура е образувала нови наказателни дела срещу Янукович и Азаров като заподозрени в незаконно присвояване на парични средства.