„Представете си, че строите къща. Ще започнете от фундамента. А полицаите на улицата представляват фундамента на системата“ – Ека Згуладзе

Ека Згуладзе
Ека Згуладзе

Набираме хора, които могат да уважават и себе си, и другите

В новата патрулна полиция дойдоха правилните хора, защото цялата система е построена правилно. В Украйна може да се създаде полиция, в която няма да има корупция и която ще сложи и ще помага на хората.

За това в интервю за списание „Новое время“ разказа заместник-министърът на вътрешните работи и създател на украинската патрулна служба Ека Згуладзе.

„Някой, може би, си мисли, че това е някаква фасадна реформа. Красиво са облекли полицаите, набързо на нещо са ги научили, американци тичаха тук … Това не е така. Представете си, че строите къща. Ще започнете от фундамента. А полицаите на улицата представляват фундамента на системата“, – отбеляза Ека Згуладзе.

Също така заместник-министърът съобщи, че в скоро време ведомството ще започне да променя системата на районните и специалните подразделения. „Ние действаме комплексно и създаваме абсолютно нови структури. И в тях хората искат да работят, при това не само заради добрите заплати, но и поради отношенията в колектива. Ние набираме хора, които могат да уважават и себе си, и другите“, – подчерта Ека Згулдазе.

На въпроса за това трябва ли полицията да използва оръжие, заместник-министърът отговори: „Така, че да защитят себе си и другите“.

Новата патрулна служба на Киев
Новата патрулна служба на Киев

Униан