Savchenko4

Надежда Савченко иска независим международен лекарски консилиум

Savchenko4Надежда Савченко е изпратила днес обръщение до Парламентарната асамблея на Съвета на Европа с молба да й бъде оказано съдействие за провеждането на медицински преглед от независим международен лекарски консилиум, тъй като няма доверие на руските лекари.

Това съобщи адвокатът на пленената украинска военнослужеща Николай Полозов на страницата си в Twitter, цитиран от украинското издание „Апостроф“.

„Савченко няма доверие на медицинските лица от ФСИН (Федералната служба за изпълнение на наказанията – б. ред.) и немските „специалисти по гладуването“. Здравословното й състояние се влошава, остава все по-малко време. Савченко моли за изследване на нейното състояние от международен независим консилиум с участието на лекари от различни специалности, включително кардиолог“, пише адвокат Полозов.

Той също така отбелязва, че по думите на Савченко никой не е изследвал здравословното й състояние. 

„Надежда ми разказа за визитата на немските медици. Оказва се, че те са се представили като „специалисти по гладуването“, направили са й ултразвук и това е. Заключението на немските медици не го е виждал никой. Защитата на Надежда и самата тя се обърнахме към ФСИН с искане да ни бъде предоставена медицинската документация“, съобщава Полозов.

Савченко
Днешното обръщение до ПАСЕ на Надежда Савченко, която гладува вече повече от 60 дни / Снимка: Николай Полозов

Адвокат Николай Полозов съобщава също, че Савченко се е отказала от инжектирането на глюкоза.