флаговете на Украйна и OSCE

В Донбас руски офицер е използвал неправомерно отличителни знаци на ОССЕ

OSCEВ „Съвместния координационен център за мониторинг на прекратяването на огъня“ в град Соледар (Донецка област) един от руските офицери е използвал неправомерно удостоверение на ОССЕ и нашивка на организацията, съобщава украинската служба на BBC.

За този инцидент, станал на 2 октомври, съобщи Специалната мониторингова мисия на организацията, която работи в Източна Украйна.

„Мисията е забелязала, че един от офицерите от Руската федерация е имал нашивка на ОССЕ на униформата си, а също така е използвал удостоверение с логотипа на ОССЕ“ – се говори в отчета на сътрудниците на мисията.

В организацията отбелязват, че са „изразили нужния протест в отговор на това несанкционирано използване на знаци на ОССЕ“.

На 26 септември в Донбас започна да работи група представители на съвместния център за контрол и координация на въпросите, свързани с прекратяването на огъня и поетапната стабилизация на линията за разграничаването на страните.

В състава на групата са включени представители на украинската страна и на мониторинговата мисия на ОССЕ, както и 76 военнослужещи на Въоръжените сили на РФ.