Отломки на Малайзисйкия "Боинг"

Мястото на катастрофата на малайзийския Boeing е минирано от екстремистите, разследването може да бъде отложено за 2015 година

Отломки на Малайзисйкия "Боинг"Следователи и експерти, разследващи мястото на аварията на малайзийския Boeing 777 MH17, установиха, че мястото на катастрофата е покрито с мини. Независимо от тези рискове обаче, експертите на обединените следствени подразделения на Малайзия, Австралия и Холандия остават в очакване на всяка удобна възможност да продължат работата си на мястото на падането на самолета. Това заявява началникът на полицията на Малайзия Халид Абу Бакар пред изданието New Straits Times, цитиран от УНИАН.

„Боевете между украинските редовни войски и сепаратистите в Донецк се водят почти постоянно, затова там е много опасно за следствените екипи. Освен това, постоянно вали. И до момента очакваме и най-малката възможност да навлезем в зоната и да продължим работа, преди да е настъпила зимата“ – заявява Бакар, който в момента е на посещение в столицата на Украйна Киев.

Освен това, полицейският началник отбелязва, че запазването на живота на следователите е най-висш приоритет, затова, ако се наложи, следствените действия могат да бъдат отложени за пролетта. „Това е общо решение на трите страни“ – заявява Абу Бакар. Според него мисията ще се фокусира основно върху две задачи – връщане на вещите на загиналите и събиране на доказателства.