Руски окупационни войски в Украйна

Известно руско списание: „В Украйна са загинали две хиляди руски военнослужещи“

Публикувайки информация за заплатите и компенсациите на военнослужещите, руското издание „Делови живот“ оповести загубите в жива сила на армията на РФ в Донбас. Впоследствие тази част от публикацията беше изтрита, но въпреки това, в кеша на Google статията е все още достъпна във вида, в който беше публикувана първоначално на сайта.

Според материала „Повишение на заплатите за 2015 година на военнослужещите“ във военния конфликт в Донбас, в армията на Руската федерация има 2000 убити и 3200 тежко ранени военнослужещи.

Скрийншот от списание "Делови живот"
Скрийншот от списание „Делови живот“

В един от фрагментите от текста се съобщава за компенсациите на военните, взели участие във военните действия в Украйна. Паричната компенсация за семействата на загиналите военнослужещи е в размер на 3 млн. рубли, а за получилите инвалидност компенсацията е в размер на 1,5 млн. рубли. Освен това е предвидено възнаграждение за служещите по контракт в размер на 1800 рубли дневно – за всеки ден пребиваване в зоната на конфликта.

„Към 1 февруари 2015 са изплатени компенсации на повече от 2000 семейства на загинали военни и на 3200 тежко ранени военнослужещи, на които е присъдена и степен на инвалидност“ е записано в изтрития фрагмент.

Източник: Инфорезист