Гласуване за откриване на Facebook представителство в Украйна

likeВече над 33 хиляди регистрирани потребители на Facebook подкрепиха предложението за откриване на представителство на компанията в Украйна.

На 7 май основателят на социалната мрежа Марк Зъкърбърг предложи на Facebook потребителите да му зададат въпрос за подобряване на работата на услугата. Да се гласува за отделни въпроси и предложения може с харесвания.

Днес активистът Григорий Купершмидт (Gregory Kupershmidt) от името на украинците предложи на Зъкърбърг да създаде отделна администрация на украинския сегмент на социалната мрежа.

Той подчерта, че много от известните проукраински блогъри страдат поради несправедливо блокиране във Facebook. Също така се блокират текущите уведомления, касаещи руско-украинския конфликт.

„Например някои потребители са блокирани поради споделяне на тази снимка, утвърждавайки, че това голота!“, – отбеляза Купершмидт и показа снимка на момиченце, получила медал вместо баща си, загинал боец на АТО.

Активистът предложи на Зъкърбърг да създаде отделна администрация за украинския сегмент, да се блокира злоупотребата с жалби от Русия или просто по-внимателно да се следят водещите проукраински блогъри.

На 14 май Марк Зъкърбърг планира да проведе сесия с въпроси и отговори.

Президентът на Украйна Петро Порошенко се присъедини към кампанията.