Единственият в света кримскотатарски телевизионен канал прекрати работата си

ATR-00-00

Държавният надзорен орган на РФ в сферата на телекомуникациите (Роскомнадзор) не продължи лиценза на канала въпреки предоставените необходими документи.  

 

http://photo.unian.net

От 25 до 31 март протече протестен маратон „Не убивайте ATR“. Въпреки това единственият в света кримскотатарски телевизионен канал в полунощ на 1 април прекрати работата си поради отказ да бъде регистриран от Роскомнадзор. Сигналът на сателита изчезна.

Освен самия канал работата си прекратяват детският канал Lale и радиостанциите Лидер и Мeydan, които влизат в едноименния холдинг.

Генералният директор на канала Елзара Ислямова споделя, че на канала е отказан руски лиценз за излъчване след многократно подаване на необходимите документи.

ATR 31.03.2015
Екипът на ATR, 31.03.2015 г.

 

На свой ред основателят на медиахолдинга ATR Ленур Ислямов заяви, че върху ръководството се извършва натиск телевизионният канал да бъде продаден.

„Ти или ще го продадеш, или ще го вземем насила. Ние взехме и това, и онова… и това ще вземем – да не мислиш, че някой ще дойде да те защитава или какво?“, цитира Ислямов.

tsn.ua

 

Последните секунди от работата на канала