Сблъсъкът Русия-Украйна

Депутат на Руската Дума сподели за плановете на Кремъл спрямо Украйна

Ilya-Ponomarev

В Русия съществуват два варианта за развитието на ситуацията в Украйна, зад които стоят „партията на войната“ и „партията на мира“, – сподели депутат на „Госдума“ от РФ Иля Пономарьов в интервю за „Радио Свобода“.

Според Пономарьов „партията на мира“ е оглавявана от Владислав Сурков. Той разглежда Украйна като много слаба държава, която поради вътрешни конфликти ще бъде принудена да се договаря с Русия.

Сблъсъкът Русия-Украйна„Владислав Юриевич Сурков, „отговорникът“ за Украйна, представлява „партията на мира“, неговата позиция се състои в това, че Русия не трябва да се намесва в Украйна, правителството там е слабо и безпомощно, то рано или късно ще се провали, ще има трети Майдан и то ще бъде свалено. И това ще продължи докато не се появи правителство, което ще се стреми да се договори с Русия“, – каза руският депутат.

„Партията на войната“, според виждането на Пономарьов,  настоява за провеждане на военни операции в Украйна и превземане на нови територии.

Разбирането на „Партията на войната“ се основава върху тезата, че украинското правителство е слабо, но всяко едно ново правителство там също ще бъде антируско, затова не бива да се чака, а трябва да се разширяват териториите на така наречените „Донецка и Луганска народни републики“, а също така трябва да се пробие коридор до Крим. Техните бюджети са свързани с военните действия, те имат пряк интерес да се започне настъпление“, – отбелязва Пономарьов.

Източник: FACENEWS