„Загуби всичко – абсолютен лузър” – Немцов за Путин

превод: Анна Заимова

Проправителствената пропаганда излиза извън кожата си, за да докаже, че Путин победи всички и че всички се огънаха. Подреди

Борис Немцов, руски опозиционер.

Борис Немцов, руски опозиционер

Запада, подреди Украйна, подреди Русия. И много хора вярват…..

Но ако разгледаме внимателно постиженията на „националния лидер”, става ясно, че той загуби всичко, че е абсолютен лузър. Преценете сами:

1. Искаше Украйна да остане извънблокова страна, неутрална и приятелска. Резултат – Украйна се е запътила към членство в НАТО. На територията ѝ се провеждат съвместни учения с армиите на Алианса. Порошенко се договаря за доставки на западно оръжие за въоръжените сили на Украйна.

2. Искаше да отслаби НАТО. Резултат – НАТО се усилва, военните бюджети на западните страни нарастват.

3. Искаше да забие клин между Европа и Америка. Резултат – консолидиране на Западните страни пред опасността от путинската агресия. И приемат синхронно санкции, и действат като едно цяло.

4. Искаше да увеличи различията между източните и западните райони на Украйна. Резултат – възникна политически единна нация, с изключение на части от Донецка и Луганска област.  За пръв път след обявяването на независимостта, по време на президентската кампания кандидатът Порошенко победи във всички региони без изключение. Преди намесата на Путин Западна Украйна гласуваше за един кандидат, Източна – за друг. (2010 г. на запад за Тимошенко, на изток за Янукович, 2004 -2005 г. – Западна за Юшченко, Източна за Янукович).

5. Искаше Украйна да влезе в Митническия съюз. Резултат – това никога няма да го бъде, Украйна подписа Споразумение за асоцииране с ЕС и се стреми към европейска интеграция.

6. Искаше да създаде марионетната държава Новорусия от Донецк до Одеса. Резултат – контролира по-малката част от Донецка и Луганска област. Загинаха 3000 души – руснаци и украинци.

7. Искаше да увеличи влиянието си по цял свят. Резултат – стана изгнаник и санкционираха цялата държава.

8. Искаше чрез продоволствени санкции да накаже Запада. Резултат – наказа руския народ. Цените на хранителните стоки скочиха (на месото до 40%, а на млякото до 20%), а на Запад паднаха.

9. Имаше да има в Киев лоялна власт ала Янукович. Получи 100% антипутинска.

10. Искаше украинският народ да го уважава. Путин получи… знаете какво.

11. Искаше разширяването на Евразийския съюз. Резултат – Европейският съюз се разшири. За периода на управлението на Путин 13 държави се присъединиха към ЕС (сега са 28). А към Путин – никой. Даже Казахстан се замисля дали да не излезе от опеката на путинска Русия.

Победител ли е или е лузър?

evroua.com


Руска следа в подготвяните за "Евро 2016" атентати.
След появилите се вчера, 5 юни, във френски медии съобщения за заловения при опит да пренесе през границата на Украйна оръжие и боеприпас...
Надежда Савченко излетя за Украйна
Пленената от руските власти украинска гражданка Надежда Савченкко излетя от Ростов-на-Дон за Украйна на борда на президентския самолет...
До часове Надежда Савченко може да е освободена
Самолетът на президента на Украйна Порошенко в момента е на път за руския Ростов-на-Дон, където е доставена и пленената украинка Надеж...
Какво ни разказва песента на Джамала „1944“
Музикалният конкурс „Евровизия-2016“ бе спечелен от представителката на Украйна – Джамала, която е украинка с кримскотатарски произх...
Украйна обстрелвана над 300 пъти от територията на Руската федерация - "ARD"
Екипът на международната група Bellingcat е установила по безспорен начин, че украинската армия е била нееднократно обстрелвана с установки ...
Украинска фирма-млекопроизводител с първата си доставка в България
Групата компании „Млечен Алианс“ е доставила на своите български партньори млечна продукция – предава Інтерфакс-Україна.