Efremov1

В Киев беше арестуван един от най-влиятелните политици от обкръжението на Янукович

Efremov2
Александър Ефремов

В съвместна операция украинската Главна прокуратура и Службата за сигурност на Украйна задържаха на 14 февруари Александър Ефремов – един от най-известните украински политици, председател на парламентарната група на Партията на регионите в предишния парламент.

Както съобщава новоназначеният главен прокурор Виктор Шокин, Ефремов е заподозрян в извършването на престъпления по чл. 364, ал. 2  и чл. 366, ал. 2 от Наказателния кодекс на Украйна – „злоупотреба със служебно положение с отегчаващи обстоятелства” и „служебно фалшифициране”.

Шокин отбелязва, че на Ефремов могат да бъдат повдигнати обвинения и по други членове от НК, но прокуратурата все още работи върху това.

По-рано беше съобщено, че по искане на Ирина Герашченко – пълномощен представител на президента за мирното уреждане на конфликта в Донбас – Главната прокуратура започна проверка за участието на депутата Наталия Королевска и бившия „регионал” Александър Ефремов във финансирането на терористите в Донбас.

Efremov1

 

Днес Печерският районен съд в Киев постанови за Александър Ефремов най-тежката мярка „задържане под стража” до 14 април и определи залог в размер на 3 654 000 гривни.

Съдията, постановил решението, отбеляза, че то е мотивирано от евентуалната възможност Ефремов да се опита да напусне Украйна и да се укрие от разследващите органи.

from-ua.com