„Укроборонпром“ е подписал договори за доставка на американско въоръжение

barrett
Снимка: barrettbrothersllc.com

 

Държавният концерн „Укроборонпром“ е подписал договор с американската компания Barrett Firearms за доставка на въоръжение за Службата за сигурност на Украйна и Националната гвардия. Това съобщава РБК Украина, като се позовава на пресслужбата на концерна.

„Представители на фирмата „Укринмаш“ – водещ специален износител на Държавния концерн „Укроборонпром“ – са подписали договор с Barrett Firearms. Оръжието ще се внася за нуждите на Службата за сигурност и Националната гвардия на Украйна“, се казва в съобщението.

По информация от пресслужбата страните са намалили времето за доставка до минимум, за да могат бойците да получат всичко необходимо колкото се може по-бързо.

Barrett Firearms е американска компания за производство на огнестрелно оръжие, оптични устройства и боеприпаси. Специализира се в производството на едрокалибрени снайперски винтовки.

В началото на седмицата пресслужбата на „Укроборонпром“ съобщи, че концернът е сключил редица договори и с американската корпорация ATN Corporation за доставка на въоръжение за Службата за сигурност, Националната гвардия и Министерството на отбраната на Украйна. Въоръжението ще бъде доставено в най-скоро време.

atncorp
Снимка: atncorp.com

 

АТN Corporation е водещ разработчик и производител на прибори за нощно виждане  и термовизионни устройства, произвежда пълна гама от оптични устройства, които се използват от военни подразделения на много страни по света.