Нафтогаз

Украинският „Нафтогаз“ спря доставките за района на бойните действия в Източна Украйна

НафтогазДоставката на газ в зоната на АТО беше прекратена поради нанесените при бойните действия крайно сериозни повреди по газопреносната инфраструктура, съобщи днес пресслужбата на Националното акционерно дружество  „Нафтогаз Украини“, цитирана от „Интерфакс-Украина“.

„Поради многобройните повреди по газопреносната инфраструктура, нанесени в резултат на стрелбата и взривовете в района на бойните действия, от 18 февруари беше прекратена доставката на природен газ в зоната на ATO. В момента възобновяването на доставката на газ е невъзможно поради продължаващите активните бойни действия в региона“, се казва в съобщението.

Украинският оператор на газопреносната система „Укртрансгаз“ изрази готовност да започне ремонтни работи, веднага след като бойните действия бъдат прекратени и обстановката няма да застрашава живота на неговите служители.

„В настоящия момент продължаваме да анализираме повредите и да уточняваме загубите, причинени от унищожаването на газопреносната инфраструктура“, съобщава пресслужбата на „Нафтогаз“.

Взрив на газопровод в района на Дебалцево: