Автомобилът, с който е докаран пленения украински "киборг" в Донецк

Украинският „киборг“ е докаран в Донецк с автомобил на спецрезерва на руското вътрешно министерство

Според съобщение на политолога Павел Нусс, автомобилът, с който е докаран плененият украински военен до мястото на терористичния акт, в резултат на който в Ленински район на Донецк са загинали 13 местни жители, принадлежи на резерва на Министерството на вътрешните работи на РФ.

Автомобилът, с който е докаран пленения украински "киборг" в Донецк
Автомобилът, с който е докаран пленения украински „киборг“ в Донецк

 

справка за кодовете на регистрационните номера на автомобилите в РФ
 Кодовете на регистрационните номера на автомобилите в РФ

 

Според Павел Нусс руснаците са организирали терористичния акт с цел да „надцакат“ трагедията във Волноваха. За това говорят броят на жертвите, превозното средство и големият брой камери на руски телевизии, предава Joinfo.ua.

Тълпата, събрала се около пленения украински войник, се нахвърля върху него и започва да го малтретира. Всичко това се снима от руските телевизии. Видеото може да се види тук.

В същото време т.нар. главатар на „ДНР“ Александр Захарченко заяви, че лично е предал на командването на украинските войски трима пленени, а също така и телата на осем украински военни, убити на летището. Предаването е станало на територията на летището.

Напомняме, че по-рано Захарченко беше заявил, че ще докара пленените „киборги“ на мястото на обстрела на тролейбуса в Донецк, където загинаха минимум 10 души.

Украинското Министерство на отбраната съобщи, че мястото на трагедията се намира на повече от 15 км. от зоната, където украинската армия води бойни действия.