Left Sidebar

Топ факти за лъжите за Украйна – част 1

Американският сайт Examiner.com публикува главните лъжи на Русия за Украйна.

Последните години Западът почти не обръщаше внимание на руската пропагандна машина, която успя да използва своето влияние за създаването на армия от путински марионетки в целия свят.  Благодарение на украинската революция беше разобличена гнусната лъжа и фалшификациите от страна на прокремълските медии, чиято цел е създаването на алтернативна реалност, в която трябва да вярват жертвите на зомбокутията (т.е. телевизора). Сред подкупените медии са не само руските централни канали, но и цяла орда платени тролове, които препълват ефира с гнусните си коментари за Украйна и разпространяват отровни, лъжливи и злобни речи, както и призиви към омраза.

По-долу ще намерите 20 лъжливи мита за Украйна, които бяха развенчани.

1

Тази фотография от Саудитска Арабия беше по нагъл начин представена като фотография от Славянск

 

491x350x1.jpg.pagespeed.ic.NVDjh45_a8

2

Фотография, обработена в Photo Shop, съдържаща лъжлива информация, че Донецк е бил изпепелен от украинските войници.

Донецк не е бил изгорен Фалшифицираната снимка вляво е била обработена в Photo Shop. Било е използвано това изображение.

 

Donetsk_on_fire

3

Фотография от Китай, която специално била представена за направена в Донбас.

Това не е Донбас Това е Китай

 

 

China_tank

4

Фотография от Босна, която е била подправена така, за да показва, че украинските военни уж се гаврят с граждански лица или убиват граждански лица в Донбас.

Това не е Донбас Това е Босна

надпис към снимката отляво: спасете Донбас от украинската армия

Bosnia

5

Резултатите от изборите, показани по руската телевизия. Фалшификацията се състои в това, че лидерът на Правий сектор Дмитро Ярош уж води според резултатите от гласуването, но това не е така.

Според данните на руските новинарски канали лидерът на Правий сектор Дмитро Ярош води на изборите Всъщност на изборите победи Петро Порошенко, който получи 55,9% от гласовете. Ярош получи само 0,9%.

elections

6

Видео от Кабардино-Балкария, фалшифицирано от РФ, представено като заснето в Донецка област.

Това не е Донецка област Това е Кабардино-Балкария, РФ

Kabardino-Balkariya

7

Страшно видео от Дагестан, което се представя за заснето в Краматорск.

Това не е Краматорск Това е Дагестан

Dagestan

8

Морга в Сюдад Яурез, която се представя за морга в Славянск, където  се твърди, че се намират телата на украинските военни/Национална гвардия.

Това не е Славянск Това е Мексико

morg9

Снимка на вертолет на ООН в Африка, която е представена за фотография на украински военни, които използват вертолети на ООН в Донецк.

Вертолет на ООН, който оказва огнена поддръжка в Република Кот-д’Ивоар

helocopter10

Фотографията е кадър от художествен филм. На снимката е дете, за което се твърди, че украинските военни в Донецк са го направили сираче.

Това не е Донбас Това е кадър от художествен филм

orphan

11

Снимка на дете, убито в сирийския град Алепо. Целта на лъжата е да ни накара да мислим, че детето е убито именно от украинските военни в Славянск.

Това не е Славянск Това е Сирия

Siriya12

Фотография на дете, което е било убито от психично болен през 2010 година в Крим. Според замисъла на фалшификаторите детето е било убито от украинските военни в Донбас.

Това не е Донбас Това е Крим, 2010 година

killed_child13

Снимка на демонстрация през 2012 година в Полша, която е представена на демонстрация в Украйна през 2014 година. Твърди се, че протестиращите искат Полша да анексира Тернополска област в Украйна.

Това не е Тернопол Това е Полша

Poland

14

Снимка на влакова катастрофа в град Лак Мегантик, Квебек, Канада. Твърди се, че фотографията е направена в Славянск.

Това не е Славянск Това е Канада

Canada15

Видео от Сирия, за което се твърди, че е заснето в Донецк.

Това не е Донецк Това е Сирия

Siriya_216

На тази фотография е жена, убита във Венецуела, а не в Донецк, както ни карат да мислим.

Това не е Донецк Това е Венесуела

Venesuela17

Кадри от разрушения украински граничен КПП, нанесени от проруските терористи/сепаратисти. Целта е да се представи КПП-то за здание на правителството в Луганск, за което се твърди, че е било разрушено от украинската авиация.

Руският телевизионен канал «Lifenews» заявява, че зданието на правителството в Луганск е било разрушено при въздушна атака на украинските военни Всъщност на видеото са представени последиците от въздушната атака срещу КПП на украинската граница, която е била осъществена от проруските терористи/сепаратисти.

border18

Руските телевизионни канали са разпространили лъжливи заявления за масово бягство на украински граждани в Руската федерация. Като доказателство за лъжливото заявление са представени фотографии и видео от полската граница.

Това не е граничен пункт между Украйна и Руската федерация Това е граничен пункт между Украйна и Полша

Poland_border19

На снимката не е украински безпилотник, свален от проруските терористи/сепаратисти. Това е азербайджански безпилотник, който е бил свален в Нагорни Карабах.

Това не е украински безпилотен самолет, унищожен в Донецк. Това е азербайджански безпилотен самолет, свален в Нагорни Карабах.

 

Karabah20

Видеото от Сирия е било лъжливо идентифицирано като видео на украински вертолет, свален над Донецк от терористите/сепаратистите.

Това не е Краматорск Това е Сирия

Siriya_helicopter

www.stopfake.org

Продължението следва…

 

Препечатването (копирането) на част от текст или цели публикации се разрешава единствено с упоменаване на източника (www.ukrainadnes.com), с хипервръзка към оригиналната страница в сайта, като това трябва да стане в началото, края или друго видно място, от което да е ясно, че статията е препечатана или заимствана от www.ukrainadnes.com