Видео от Кабардино-Балкария, фалшифицирано от РФ, представено като заснето в Донецка област.

Това не е Донецка област Това е Кабардино-Балкария, РФ

Kabardino-Balkariya

7

Страшно видео от Дагестан, което се представя за заснето в Краматорск.

Това не е Краматорск Това е Дагестан

Dagestan

8

Морга в Сюдад Яурез, която се представя за морга в Славянск, където  се твърди, че се намират телата на украинските военни/Национална гвардия.

Това не е Славянск Това е Мексико

morg9

Снимка на вертолет на ООН в Африка, която е представена за фотография на украински военни, които използват вертолети на ООН в Донецк.

Вертолет на ООН, който оказва огнена поддръжка в Република Кот-д’Ивоар

helocopter10

Фотографията е кадър от художествен филм. На снимката е дете, за което се твърди, че украинските военни в Донецк са го направили сираче.

Това не е Донбас Това е кадър от художествен филм

orphan

11

Снимка на дете, убито в сирийския град Алепо. Целта на лъжата е да ни накара да мислим, че детето е убито именно от украинските военни в Славянск.

Това не е Славянск Това е Сирия

Siriya12

Фотография на дете, което е било убито от психично болен през 2010 година в Крим. Според замисъла на фалшификаторите детето е било убито от украинските военни в Донбас.

Това не е Донбас Това е Крим, 2010 година

killed_child13

Снимка на демонстрация през 2012 година в Полша, която е представена на демонстрация в Украйна през 2014 година. Твърди се, че протестиращите искат Полша да анексира Тернополска област в Украйна.

Това не е Тернопол Това е Полша

Poland

14

Снимка на влакова катастрофа в град Лак Мегантик, Квебек, Канада. Твърди се, че фотографията е направена в Славянск.

Това не е Славянск Това е Канада

Canada15

Видео от Сирия, за което се твърди, че е заснето в Донецк.

Това не е Донецк Това е Сирия

Siriya_216

На тази фотография е жена, убита във Венецуела, а не в Донецк, както ни карат да мислим.

Това не е Донецк Това е Венесуела

Venesuela17

Кадри от разрушения украински граничен КПП, нанесени от проруските терористи/сепаратисти. Целта е да се представи КПП-то за здание на правителството в Луганск, за което се твърди, че е било разрушено от украинската авиация.

Руският телевизионен канал «Lifenews» заявява, че зданието на правителството в Луганск е било разрушено при въздушна атака на украинските военни Всъщност на видеото са представени последиците от въздушната атака срещу КПП на украинската граница, която е била осъществена от проруските терористи/сепаратисти.

border18

Руските телевизионни канали са разпространили лъжливи заявления за масово бягство на украински граждани в Руската федерация. Като доказателство за лъжливото заявление са представени фотографии и видео от полската граница.

Това не е граничен пункт между Украйна и Руската федерация Това е граничен пункт между Украйна и Полша

Poland_border19

На снимката не е украински безпилотник, свален от проруските терористи/сепаратисти. Това е азербайджански безпилотник, който е бил свален в Нагорни Карабах.

Това не е украински безпилотен самолет, унищожен в Донецк. Това е азербайджански безпилотен самолет, свален в Нагорни Карабах.

 

Karabah20

Видеото от Сирия е било лъжливо идентифицирано като видео на украински вертолет, свален над Донецк от терористите/сепаратистите.

Това не е Краматорск Това е Сирия

Siriya_helicopter

www.stopfake.org

Продължението следва…