Терористите от ДНР: РФ затваря границата за доброволците

olezhka

Руските органи на реда в последно време са започнали да задържат на границата с Украйна доброволци, които желаят да встъпят в редовете на сепаратистите.

Това е разказал в интервю за Газета.Ru полевият командир на самопровъзгласената „Донецка народна република“ Олег Мелников, съобщава руската телевизия „Дождь“.

По думите му от началото на въоръжения конфликт в Източна Украйна много хора с оръжие не са били пропускани на границата нито в едната, нито в другата посока.

Но границата е била пазена толкова лошо, че е можело да се прекарват големи колони с хора и „хуманитарна помощ“.

Сега, както разказва Мелников, «руските граничари сериозно са изменили отношението си към доброволците и активистите» и всички, които не са преминали границата през граничните пунктове, се смятат за нарушители.

При това «на официалните КПП нещата не стоят по-добре: практически е невъзможно да се оформи хуманитарен товар. За да прекара 100 якета през границата, нашият човек е пресичал насам-натам около 100 пъти» отбелязва Мелников.

По-рано „заместник-министърът на отбраната“ на «ДНР» Сергей Петровский е заявил, че «вече повече от две седмици се наблюдава рязко намаляване на броя на доброволците от Русия“.


Количеството на руската бойна техника в Донбас е по-голямо от това на цялата немска армия
Русия е разположила 700 танка и 1000 артилерийски единици в окупираните територии. По съобщение на News.
"Газпром" осъден да плати $2.6 млрд. на украинския "Нафтогаз"
Руският монополист «Газпром» загуби и ще трябва да плати на украинската компания «Нафтогаз» $2,6 млрд.
Гарантираме правата на българите - МВНР на Украйна
Във връзка с нашумелия наскоро случай на пострадал българин в град Белгород-Днестровский в Украйна, публикуваме официалната позиция на ...
Край на руските социални мрежи в Украйна
Президентът на Украйна Петро Порошенко е подписал решението на Съвета за национална безопасност за блокиране на сайтове на руските ком...
Европейският парламент предостави на Украйна безвизов режим
                      Европейският парламент подкрепи позицията на Европейската комисия за пре...
Австрия екстрадира в САЩ украинския олигарх Фирташ
Австрийски съд постанови един от най-богатите украинци – Димитро Фирташ, да бъде екстрадиран в САЩ, за да се изправи пред обвинения в кор...