Среща в Одеса: Михаил Саакашвили, Даниел Митов, Павло Климкин

saakashvili-mitov1 saakashvili-mitov2Вчера ръководителят на Одеската областна държавна администрация Михаил Саакашвили се срещна с министъра на външните работи на България Даниел Митов, с министъра на външните работи на Украйна Павло Климкин, с Извънредния и пълномощен посланик на Република България в Украйна Красимир Минчев и с Генералния консул на България Димитър Тучков, съобщава на своята фейсбук -страница ръководителят на Одеската областна държавна администрация Михаил Саакашвили.

В съобщението се казва, че срещата е посветена на оказване на подкрепа в развитието на инфраструктурата в Одеска област.

По-рано в медиите бе съобщено, че министърът на външните работи Даниел Митов ще бъде на посещение в Одеска област на 5 и 6 юли т.г.

В рамките на визитата си министър Митов ще проведе срещи с представители на българската общност в Одеса и Болград, ще разговаря със своя украински колега Павло Климкин, както и с председателя на Одеската областна държавна администрация Михаил Саакашвили.

На 6 юли министрите Митов и Климкин ще посетят Гимназия „Георги С. Раковски“ и Спасо-Преображенския събор в гр. Болград.