В "Луганската народна република" ще забранят жените да посещават заведения

„Седи си вкъщи, печи пирожки, празнувай 8 март“

В „ЛНР“ ще бъдат арестувани жените, които посещават кафенета, нощни клубове и други „кръчми“. Това заяви командирът на сепаратистката бригада „Призрак“ Алексей Мозговой по време на „народния съд“ срещу изнасилвачи в гр. Алчевск, Луганска област.

Записът на неговото изказване е публикувана в YouTube.

http://www.youtube.com/watch?v=zHxPZlH7Kh0

„По повод на нормалните и ненормалните момичета. Отговарям на поставения въпрос и моля повече тази тема да не се повдига. Ако утре видя в кафене, кръчма дори едно момиче, то ще бъде арестувано“, заяви Мозговой.

Тези думи са посрещнати с аплодисменти. Няколко жени от залата викат: „Правилно!“.

„Жената трябва да бъде пазителка на домашното огнище, нали така? А какви майки стават те след кръчмите? Какво могат да възпитат те? Какъв пример дават? – продължава Мозговой. – При нас всички кръчми са пълни с женско население, всички нощни клубове. Тоест при нас женското население е една проституция, правилно ли разбирам?“

Сепаратистът призовава да си спомнят за духовността. „Искаш да останеш честна и предана на мъжа си – седиш си вкъщи, бродираш с кръстат бод – казва той. – Седи вкъщи, печи пирожки, празнувай 8 март. Време е да си спомните, че сте рускини. Време е да си спомните за своята духовност!“

На 2 ноември представители на опълчението потвърдиха пред „Руската служба на Би Би Си“, че това е истински видеозапис, на който „народният съд“ на самопровъзгласената „Луганска народна република“ обявява смъртна присъда.

Най-строгата наказателна мярка е била приложена за мъж, който е бил признат за виновен за изнасилване. Присъдата е произнесена  с вдигане на ръце от около 300 жители на град Алчевск.

Вторият заподозрян е решено да бъде изпратен на фронта, за да може там „да загине с чест“.

Председателстващият на заседанието Мозговой съобщава, че подобни „съдилища“ вече ще се провеждат постоянно.

По-рано беше съобщено, че смъртното наказание е въведено и в „Донецката народна република“. Новият „Наказателен кодекс“ там е утвърден на 18 август. Според „кодекса“, в частност, на разстрел не могат да бъдат осъждани жени, непълнолетни и мъже над 60 години.

Освен това се предвижда облекчаване на най-строгото наказание, като смъртната присъда може да бъде заменена с доживотен затвор или лишаване от свобода за срок от 25 години.