Разстрелът до град Волноваха: как бяха убити цивилни граждани

Превод от руски

Руски артилеристи повториха сценария със сваления Боинг – атакуваха, съобщиха за успешно проведена операция, а когато разбраха какво са направили, започнаха да обвиняват Украйна.

Вчера руските войски нанесоха удар откъм гр. Докучаевск по блокпоста на украинските военни край село Бугас в района на гр. Волноваха. В резултат на обстрела повече от 10 мирни жители загинаха, а близо 20 бяха ранени.

Във връзка с престъплението украинската Главна прокуратура възбуди наказателно дело по чл. 258, ал. 3 от НК на Украйна (терористичен акт).

Веднага след престъплението многобройните новинарски източници на терористичните войски съобщиха за унищожаването на блокпоста на украинските военни.

По-късно обаче, когато стана ясно, че няма пострадали военни, а са загинали цивилни граждани, терористите започнаха да обвиняват за всичко украинската страна, а съобщенията в интернет за унищожаването на блокпоста започнаха да изчезват.

Инфографика
Инфографика: slovoidilo.ua / ukrainadnes.com

 

Анализатори подчертават, че операцията на руските военни е планирана предварително. В Докучаевск, откъдето руските артилеристи нанасят удара, вече е чакала група руски журналисти, които са се подготвяли да снимат обстрела на центъра на града.

Руската страна се е надявала, че веднага след атаката на блокпоста украинската армия ще нанесе ответен удар по центъра на града, където е разположена руската артилерия, след което това да бъде представено като атака срещу мирното население.

Видеозапис на престъплението на руските военни край град Волноваха (16+)

http://www.youtube.com/watch?v=gUrE2IL5BWo#t=84

Източник: Лига. Новости