Карта АТО

„Примирие“ с обстрели, убити и ранени

В резултат на военните действия по време на „примирието” Русия е убила 68 украински военни и 51 мирни жители

От 5 септември – деня на обявяването на „примирието” на преговорите в Минск – руската страна е нарушила режима на неизползване на сила над 1400 пъти. Това се констатира в съобщение на МВнР на Украйна.

“От 5 септември терористите са нарушили режима на неизползване на сила над 1400 пъти, загинали са 68 украински военни, 428 са ранени, има 51 загинали цивилни лица.”

През изминалото денонощие руско-терористичните войски са нарушили режима на „тишина” повече от 40 пъти.

примирие

 

Русия активно обстрелва Мариупол, Дебалцево и донецкото летище

Основните атаки на проруските екстремисти са концентрирани в района на Дебалцево в Донецка област, донецкото летище и Мариупол.

Това съобщи на брифинг в сряда, 15 октомври, говорителят на информационния център на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна (СНСО) Андрей Лисенко.

“Терористите са обстрелвали позициите на АТО край населените пунктове Шевченко и Талаковка в района на Мариупол”, отбелязва Лисенко.

В донецкото летище терористите четири пъти са обстрелвали позициите на АТО с миномети и артилерия и са извършили две нападения. Всички атаки са отбити.

В района на град  Дебалцево украинските въоръжени сили са отбили нападение срещу базов лагер на АТО. Атаките са извършвани след артилерийски обстрел.

Нападения на екстремисти са регистрирани и край градовете Гранитное и Волноваха в Донецка област и Лисичанск в Луганска област.

Карта АТО

Картата в голям размер

От пресцентъра на АТО съобщават, че на 14 октомври със системи “Град” са обстрелвани украинските позиции в предградията на Мариупол.

В резултат на обстрела няма пострадали военнослужещи, но снаряд е попаднал в погребално шествие в селището Сартана. Загинали са седем мирни жители, още шестнадесет са били ранени.

ua-today.com