Мартин Шулц: „Ратифицирането на Споразумението за асоцииране на Украйна с ЕС е исторически момент“

 

Poroshenko_ShultsПрезидентът на Украйна Петро Порошенко проведе среща с президента на Европейския парламент Мартин Шулц, който в момента се намира в Киев.

Петро Порошенко благодари на Мартин Шулц за подкрепата за Украйна по пътя ѝ към европейската интеграция, особено за усилията по синхронизирането на процеса на ратифициране на Споразумението за асоцииране между Украйна и Европейския съюз. Президентът изрази надежда, че на 16 септември Споразумението ще бъде ратифицирано от двата парламента.

Мартин Шулц нарече ратифицирането на Споразумението с ЕС “исторически момент” и уведоми, че ще бъде организирана видео конференция за едновременно отразяване на това събитие.

Президентът на Украйна отбеляза, че това събитие ще демонстрира единството на Европа, Европейския парламент и солидарността на обединена Европа  в трудни за нея времена. „Вашата подкрепа, солидарност и единство са жизнено важни за Украйна“ – отбеляза Президентът.

Мартин Шулц подчерта, че това е първата му визита извън Европейския съюз през втория му мандат на председател на Европейския парламент. „Това показва, че Европейският парламент е с вас“ – отбеляза той.