Odesa1

Пореден взрив в Одеса

В Одеса е взривен офис на доброволческа организация, която събира помощи за украинската армия и доброволчески военни подразделения.

Както съобщава одеският информационен портал Думская, взривното устройство, поставено край входа на бизнес центъра, в който се намира офисът, се е взривило около 1:36 ч. през нощта. Офисът на организацията „Доброволческа сотня на Далия Северин“, която оказва помощ на бойците в АТО, е разположен на първия етаж на наскоро открития бизнес център.

Odesa1

 

По думите на ръководителя на организацията Далия Северин, камерите за наблюдение са регистрирали поставянето на взривното устройство:

„Една жена със закрито лице просто поставя накакъв пакет до входа на бизнес центъра и отминава – разказва Д. Северин. – Пострадали са много от вещите, но ние продължаваме да разчитаме на жителите на Одеса.”

Далия Северин споделя, че събраните в момента вещи са били приготвени за 28-а механизирана бригада, 14-и батальон за териториална отбрана и доброволчески батальон „Луганск-1“.

„Осигуряваме за бойците храна, хигиенни средства, медикаменти. Още не е ясно какви са точно пораженията, но ние въпреки всичко ще продължим дейността си – макар и с принудително забавяне – на друго място“ – казва Д. Северин.

Odesa2

 

Няма жертви и пострадали от инцидента.

По-рано „Украйна днес“ съобщи, че през нощта на 3 декември в Одеса беше взривен магазин, продаващ стоки с украинска национална символика.