vs_rf_3

Край украинската граница продължава концентрирането на руски военни части и прехвърлянето им в Донбас – списък на подразделенията

vs_rf_3
По оперативни данни на организацията „Информационна съпротива“ подразделения на Въоръжените сили на РФ продължават да се предислоцират в граничните райони в близост до държавната граница с Украйна, както и да се прехвърлят на територията на Донбас.
По-специално, в базовият лагер в Долотинка (Милеровски район, Ростовска област, РФ) са идентифицирани подразделения на 28-а зенитно-ракетна бригада (място на постоянна дислокация – Чебаркул, Челябинска област, РФ).

В района на полигон Кузминский (Ростовска област, РФ) са идентифицирани подразделения на 35-а отделна моторизирана стрелкова бригада (Алейск). По данни на ИС, прехвърлянето й в Украйна е планирано за 20 април.

Освен това, в граничните райони в Ростовска област, РФ са идентифицирани следните подразделения:
– 16-а отделна бригада със специално предназначение на ГРУ на Генералния щаб на ВС на РФ – в района на лагера Долотинка.

– 74-и отделен радио-технически полк със специално предназначение (от Владикавказ). Охраната им се извършва от подразделение на 100-а отделна разузнавателна бригада (Моздок, Северна Осетия).

– Също така, подразделение на 100-а отделна разузнавателна бригада е идентифицирано в Тарасовски район на Ростовска област.
– 200-а отделна моторизирана стрелкова бригада (Печенга) – в района на Милерово (по данни на ИС в близко време се планира ротация на подразделението).

– 79-а реактивно-артилерийска бригада (Твер).

Основната концентрация на руските войски в Ростовска област се наблюдава в района на Милерово, където функционират няколко полеви лагера и са дислоцирани батальонни тактически групи от Западен и Централен военен окръг на РФ, както и сухопътни подразделения от Северният балтийският флот.

Батальонните тактически групи от Южният военен окръг са базирани главно в района на полигона Кадамовски (Ростовска област), също така там са дислоцирани и подразделения на спецназа на ГРУ и т. нар. „вътрешни войски“ на МВР на РФ.

От частите на ВДВ (въздушно-десантни войски) е регистрирана усилена БТГ (батальонна тактическа група) от 247-и полк на ВДВ.
По данни на ИС, до края на април в Ростовска област се планира да бъдат изпратени допълнителни подразделения на 56-а отделна десантно-щурмова бригада (от гр. Камишин, в момента подразделение на бригадата действа в Донецка област, Украйна), както и 200-а артилерийска бригада (Горний).

Също така, в района на полигона Кузминский (Ростовска област) са идентифицирани подразделения на 6-а отделна танкова бригада (част от подразделенията й действат в Донецка област, Украйна). Освен това, в Ростовска област са идентифицирани подразделения на 138-а отделна моторизирана стрелкова бригада (Каменка, част от подразделението в Донецка област, Украйна).

Идентифицирани са също:
– Подразделение на 74-а отделна моторизирана стрелкова бригада (Юрга) – в района Старобешево, Украйна.

– Подразделение на 8-а отделна моторизирана стрелкова бригада (Борзой, Чечня) – в Макиивка, Украйна.

– Отделно подразделение на 8-а ОМСБР (отделна моторизирана стрелкова бригада), намираща се на полигона в Серноводское (Ставрополска област) на учения, след това ще бъдат прехвърлени в Ростовска област.

Също така, в сътрудничеството с Иракли Комахидзе (InformNapalm) са идентифицирани:

– Прехвърляне в Куйбишевски район (Ростовска област, РФ) на батальонна тактическа група на 19-а моторизирана стрелкова бригада (от военно поделение 20634, 58-а армия, Владикавказ, Северна Осетия). По-рано дадената БТГ се намираше в района на полигона Кадамовский, където са базирани още няколко БТГ от състава на военните части от Южния военен окръг на РФ.

– Предислокация в района на Ростов на Дон на подразделения на 23-а моторизирана стрелкова бригада (Самара), които по-рано бяха регистрирани на Харковското направление в Белгородска област, РФ . (По предварителни данни една БТГ от състава на 23-а ОМСБР остава на Харковското направление).

– На Новоазовското направление – прехвърляне до самата граница  на подразделение на артилерийското разузнаване от 7-а военна база (Гудаута, Абхазия).

 

88676b
Подразделения на Въоръжените сили на РФ, участвали в бойни действия на територията на Украйна / Украински кризисен медиа център