Нови резултати от екзит-половете

exitpoll2014_20

„Националният екзит-пол – 2014″, който бе проведен от Фонд „Демократични инициативи „Илко Кучерив“ съвместно с Киевския международен институт по социология (КМИС) и Украинския център за икономически и политически изследвания „Александър Разумков“, обнови резултатите от екзит-половете и вече предлага данни за целия изборен ден до 20.00 ч.

Няма разместване на местата сред партиите и блоковете, които влизат в украинския парламент, има само незначителни изменения в рейтингите на лидерите.

Блокът на Петро Порошенко е увеличил подкрепата си с 0,1%, а блокът на Арсений Яценюк е намалил своята също с 0,1%.

Избирателите на „Самопомощ“ не са намалили своята активност вечерта и това е прибавило към рейтинга на партията 0,2%.

При „Радикалната партия“ и ВО „Свобода“ резултатите не са претърпели изменение, а „Баткивщина“ получава по-нисък с 0,1% резултат, в сравнение с данните към 18.00 ч., които бяха представени на първите екзит-полове след затварянето на избирателните секции.

На основата на екзит-половете и от мажоритарните райони редакцията на новинарската програма ТСН на канал „1+1″ прогнозира разпределението на местата в Радата. Според медията бъдещият парламент ще изглежда така:

1. Блок на Петро Порошенко – 142 депутата;

2. „Народен фронт“ – 93;

3. „Самопомощ“ – 34;

4. „Опозиционен блок“ – 31;

5. „Радикална партия“ – 20;

6. „Баткившчина“ – 27;

7. Всеукраинско обединение „Свобода“ – 25.

Минават също и 51 мажоритарни кандидата, явили се на изборите самостоятелно, без подкрепата на някоя от партиите, и една от интригите в новата Върховна рада ще е към коя парламентарна група ще се присъединят те.

Сайтът на Централната избирателна комисия вече публикува окончателните резултати за избирателната активност до затварянето на избирателните секции в 20.00 часа.

Само  53,27% от избирателите в Украйна са дали своя глас на извънредните парламентарни избори на 26 октомври, но дори тази ниска избирателна активност позволява те да бъдат считани за легитимни.

На същия сайт вече са публикувани първите резултати от изборите, а председателят на ЦИК Михаил Охендовски смята, че предварителните 100% резултати ще бъдат готови след 2-3 дни – в сряда или четвъртък.


Руска следа в подготвяните за "Евро 2016" атентати.
След появилите се вчера, 5 юни, във френски медии съобщения за заловения при опит да пренесе през границата на Украйна оръжие и боеприпас...
Надежда Савченко излетя за Украйна
Пленената от руските власти украинска гражданка Надежда Савченкко излетя от Ростов-на-Дон за Украйна на борда на президентския самолет...
До часове Надежда Савченко може да е освободена
Самолетът на президента на Украйна Порошенко в момента е на път за руския Ростов-на-Дон, където е доставена и пленената украинка Надеж...
Какво ни разказва песента на Джамала „1944“
Музикалният конкурс „Евровизия-2016“ бе спечелен от представителката на Украйна – Джамала, която е украинка с кримскотатарски произх...
Украйна обстрелвана над 300 пъти от територията на Руската федерация - "ARD"
Екипът на международната група Bellingcat е установила по безспорен начин, че украинската армия е била нееднократно обстрелвана с установки ...
Украинска фирма-млекопроизводител с първата си доставка в България
Групата компании „Млечен Алианс“ е доставила на своите български партньори млечна продукция – предава Інтерфакс-Україна.