Паметник АТО

Нов паметник в Киев

В Киев беше открит паметник на бойците, воюващи в Източна Украйна.

Паметник АТО

 

В Оболонския район на украинската столица се появи нов паметен знак. Той е посветен на воините – украински патриоти, които участват в антитерористическата операция в източните региони на страната.

паметник

 

Автори на композицията са скулпторът Александър Красноголовец и проектантът Екатерина Марченко.

Паметният знак беше открит тържествено от председателя на Оболонската районна държавна администрация Александър Цибулшчак и председателя на обществената организация „Съюз на ветераните от Афганистан от Оболонски район“ Вадим Марченко.

Паметник АТО

 

„Ние не забравяме и никога няма да забравим онези, които с цената на собствения си живот са защитавали родната земя, самоотвержено са спасявали побратимите си. И както е написано на този камък – които са изпълнили дълга си, като са запазили честта и достойнството си. Иска ми се да вярвам и се надявам, че държавата по подобаващ начин ще оцени мъжеството и победата на нашите воини“, заяви на откриването Александър Цибулшчак.

освещаване

паметник

ветерани

Източник: censor.net.ua

 

Посветеният на воините от зоната на АТО паметник е издигнат, след като в Киев и много други украински градове и села се появиха паметници на Героите от Небесната сотня – загиналите по време на Майдана.

 

Киев
Киев / Снимка: vnz.org.ua

 

Небесна сотня
Холодний Яр, Черкаска област / Снимка: facenews.ua

 

Небесна сотня
Бориспил, Киевска област / Снимка: klichko-obl.kiev.ua