Русофили

Не повече от стотина русофили ратуваха за съюз с Русия

Украинските активисти са предупредени от полицията да не ги дразнят
20140914-9София, 14 септември 2014.- Не повече от стотина русофили се събраха пред паметника на Александър ІІ в София, за да протестират против НАТО и да ратуват за съюз с Русия. Полицията дори не спря движението по булеварда „Руски“.
На митинга украинската власт беше наречена „хунта“, а президентът Петро Порошенко – „убиец на деца“. Не мина и без „славянско единство“. ЕС беше окачествен като инструмент на САЩ и като блок, в който се заличава всичко национално, включително култура и език.
На сбирката се появи и знамето на т.н. донецка република, която, според Украйна и редица други страни, заедно с „луганска република“ отдавна трябваше да бъдат обявени за терористически организации. Марина от София, което гордо позираше пред камерите с това знаме, заяви пред „УБВести“, че е от Донбас и е за отделяне на този край от Украйна. Същевременно тя допуска, че войната там се финансира от Русия. На въпрос, не е ли това намеса във вътрешните работи на една суверенна държава, Марина не отговори. Тя гледа само руски телевизии и за нея Киев е „хунта“.
„Бандеровци“ се оказаха за митинга и неколцина активисти на сдружението „Мати Украйна“, разпънали пред Народното събрание 20-метровото украинско знаме. Но веднага бяха помолени от полицията да не дразнят русофилите и да приберат синьо-жълтия прапор. Тъй като нямаха разрешение за провеждане на проявата си, украинците бяха предупредени с протокол повече да не нарушават обществения ред в столицата.
20140914-5За сведение на привържениците на путинската Русия в България. Москва сменя реториката си. Според „Эхо Москвы“, централните руски телевизии са получили опорните точки, според които Петро Порошенко вече не трябва да се нарича „престъпник“, бившият лидер на сепаратистите Игор Гиркин (Стрелков) изобщо да не се показва на синия екран, препоръчва се вместо „Донецка народна република“ и „Луганска народна република“ да се използва „Донецка област“ и „Луганска област“. Мониторингът на руската ТВ показва, че от 4 септември т.г. украинската власт вече не се нарича „хунта“. Така че бг-русофилите изостават от московското време.(УБВести)

Фоторепортаж на Васил Жукивский

 

20140914-4 20140914-3 20140914-2 20140914-9

20140914-7

Олена Коцева - лидер на сдружението "Мати Украйна", Райна Манджукова и няколко други представители ва украинската диаспора бяха предупредени от полицията с протокол.
Олена Коцева – лидер на сдружението „Мати Украйна“, Райна Манджукова и няколко други представители ва украинската диаспора бяха предупредени от полицията с протокол.

 

Материалът е взет от сайта www.ukrpressbg.com
http://www.ukrpressbg.com/dia-20140914-rusofili-bg.html