Най-големият в света интернет магазин спира работата си в Крим

AmazonНай-големият в света американски интернет магазин Amazon предупреди жителите на Крим за необходимостта да изтрият акаунтите си до 13 февруари във връзка с въведените от САЩ санкции.

Както се съобщава в писмото на компанията до потребителите, в противен случай акаунтите им ще бъдат принудително премахнати.

„Вашият AWS акаунт има регистриран адрес за фактуриране в региона на Крим. Поради икономическите санкции, обявени наскоро от правителството на Съединените щати, които забраняват експорта на стоки и предоставянето на услуги в АР Крим, трябва да премахнете всички ресурси от AWS и да закриете сметката си в AWS до 12.00 ч. по тихоокеанско време на 13 февруари 2015 г.“,  се казва в писмото, изпратено до потребителите с кримска регистрация.

Amazon предупреждава, че в съответствие с потребителското споразумение и с цел спазване на санкционния режим в посоченото време всички данни от акаунтите на жителите на Крим ще бъдат изтрити. При това американската компания моли потребителите предварително да се погрижат за изплащане на сумите, както и моли получателите на писмото да обновят своята контактна информация, ако вече не живят в Крим.

Amazon

Източник: Криминформ