В Донбас руски офицер е използвал неправомерно отличителни знаци на ОССЕ

OSCEВ „Съвместния координационен център за мониторинг на прекратяването на огъня“ в град Соледар (Донецка област) един от руските офицери е използвал неправомерно удостоверение на ОССЕ и нашивка на организацията, съобщава украинската служба на BBC.

За този инцидент, станал на 2 октомври, съобщи Специалната мониторингова мисия на организацията, която работи в Източна Украйна.

„Мисията е забелязала, че един от офицерите от Руската федерация е имал нашивка на ОССЕ на униформата си, а също така е използвал удостоверение с логотипа на ОССЕ“ – се говори в отчета на сътрудниците на мисията.

В организацията отбелязват, че са „изразили нужния протест в отговор на това несанкционирано използване на знаци на ОССЕ“.

На 26 септември в Донбас започна да работи група представители на съвместния център за контрол и координация на въпросите, свързани с прекратяването на огъня и поетапната стабилизация на линията за разграничаването на страните.

В състава на групата са включени представители на украинската страна и на мониторинговата мисия на ОССЕ, както и 76 военнослужещи на Въоръжените сили на РФ.


Количеството на руската бойна техника в Донбас е по-голямо от това на цялата немска армия
Русия е разположила 700 танка и 1000 артилерийски единици в окупираните територии. По съобщение на News.
"Газпром" осъден да плати $2.6 млрд. на украинския "Нафтогаз"
Руският монополист «Газпром» загуби и ще трябва да плати на украинската компания «Нафтогаз» $2,6 млрд.
Гарантираме правата на българите - МВНР на Украйна
Във връзка с нашумелия наскоро случай на пострадал българин в град Белгород-Днестровский в Украйна, публикуваме официалната позиция на ...
Край на руските социални мрежи в Украйна
Президентът на Украйна Петро Порошенко е подписал решението на Съвета за национална безопасност за блокиране на сайтове на руските ком...
Европейският парламент предостави на Украйна безвизов режим
                      Европейският парламент подкрепи позицията на Европейската комисия за пре...
Австрия екстрадира в САЩ украинския олигарх Фирташ
Австрийски съд постанови един от най-богатите украинци – Димитро Фирташ, да бъде екстрадиран в САЩ, за да се изправи пред обвинения в кор...