Меркел: Украйна изпълнява Минските споразумения, другата страна – не

Както отбелязва в своя Туитър Карл Билд, цитирайки думите на канцлера на Германия Ангела Меркел, казани по време на конференцията по сигурността в Мюнхен: „Украйна изпълнява Минските споразумения, но другата страна – не. Нямаме [никакви] илюзии”.

Angela Merkel

Ангела Меркел

Едновременно с това Меркел заяви, че е невъзможно ситуацията в Украйна да се реши по военен път. За разрешаването на конфликта е необходимо да се предприемат стъпки в посока изпълнение на Минските споразумения.

„Няма да можем да решим този конфликт по военен път, затова са необходими някакви стъпки за реализиране на Минските споразумения”, посочи Меркел. Според думите й, в този контекст много важни са последните посещения на лидерите на Германия и Франция в Киев и Москва.

„След преговорите с Оланд [в Москва] ние още не знаем дали сме постигнали успех. Но смятам, че това посещение имаше смисъл”, отбеляза Меркел.

При това германският канцлер заяви, че не вижда гаранции за изпълнението на новите споразумения по отношение на Украйна.

„На теория гаранции няма, има само опит, че обещаното трябва да се изпълнява. След Минските споразумения вече нямаме много илюзии”, отбеляза тя.

По думите на Меркел, като се има предвид напредъка в изпълнението на Минските споразумения, няма никакви гаранции за изпълнението на нови такива. „Засега нямаме достатъчно положителен опит от прилагането на споразуменията”, поясни канцлерът на ФРГ.

www.pravda.com.ua

 


Руска следа в подготвяните за "Евро 2016" атентати.
След появилите се вчера, 5 юни, във френски медии съобщения за заловения при опит да пренесе през границата на Украйна оръжие и боеприпас...
Надежда Савченко излетя за Украйна
Пленената от руските власти украинска гражданка Надежда Савченкко излетя от Ростов-на-Дон за Украйна на борда на президентския самолет...
До часове Надежда Савченко може да е освободена
Самолетът на президента на Украйна Порошенко в момента е на път за руския Ростов-на-Дон, където е доставена и пленената украинка Надеж...
Какво ни разказва песента на Джамала „1944“
Музикалният конкурс „Евровизия-2016“ бе спечелен от представителката на Украйна – Джамала, която е украинка с кримскотатарски произх...
Украйна обстрелвана над 300 пъти от територията на Руската федерация - "ARD"
Екипът на международната група Bellingcat е установила по безспорен начин, че украинската армия е била нееднократно обстрелвана с установки ...
Украинска фирма-млекопроизводител с първата си доставка в България
Групата компании „Млечен Алианс“ е доставила на своите български партньори млечна продукция – предава Інтерфакс-Україна.