Лидерите на „ДНР“ в паника. Чистките вече са факт (видео)

захарченкоКремъл търси замяна на Захарченко (лидерът на сепаратистите от „ДНР“). Това заяви заместник-командващият АТО полковник Валентин Федичев, съобщава пресслужбата на Донецката администрация, цитирана от УНИАН.

„Съдбата на „лидерите“ на терористите, които Москва уволнява от бандитските им длъжности, в най-добрия случай е затвор. Захарченко се страхува от това и прави всичко възможно, за да докаже на господарите си в Кремъл безкрайната отдаденост и готовност да изпълнява най-мръсните поръчки на ръководителите си.

Една от всичките подобни кремълски задачи е търсене и фабрикуване на „факти“ за „груби нарушения“ на Минските споразумения от страна на Украйна. Именно с тази цел поредният лидер-лузър вече повече от седмица изненадва света със „сензациите“ си,  че украински силови структури щурмуват Донецк“, каза Федичев.

По думите му Захарченко е опитвал какво ли не, за да провокира „настъпление на силите на АТО“, но „укро-фашистите“ не само че не са мръднали от местата си, но и отговарят на стрелбата на бандитите само в краен случай.

Федичев отбеляза, че Захарченко е издал заповед град Авдеевка да бъде обстрелян със системи „Град“. Бандитите са използвали едновременно две системи, които са изстреляли 14 снаряда, както и 122-мм оръдия и танкове.

Изказванията на Федичев за опасенията на Захарченко се потвърждават от появилото се в интернет видео, на което се виждат членове на московската военизирана организация „Корпорация ЕНОТ“, които излавят, разоръжават и отвеждат воюващите на страната на сепаратистите. Съдбата им остава неизвестна.

Както се вижда от названието на видеото, това далеч не е първата акция на военизираната група  („13-а командировка на ЕНОТите в Новорусия“).

https://youtu.be/QA31FrHejy0