Канада с най-много военна помощ за Украйна

Canada

Канада е предала на Украйна повече военна помощ от общата помощ на САЩ, Франция, Великобритания, Норвегия, Холандия, Полша, Австралия и Словакия.

Въоръжените сили на Украйна са получили от чуждестранни партньори помощ във вид на облекло, бронежилетки, армейски пакети със суха храна и др.

„САЩ са изпратили на украинската армия помощ на обща стойност 13 милиона долара. Тя включва медицинско оборудване, медицински аптечки, многодиапазонни радиостанции, оборудване за нощно виждане, химическа лаборатория за бърз и точен анализ на неизвестни химически вещества, оборудване за разминиране, радиолокационни станции за контрабатарейна борба, комплекти зимни и летни камуфлажни униформи, бронежилетки и кевларови каски.

На украинската армия са предадени и армейски пакети със суха храна на обща стойност около 2,5 милиона долара“, съобщи пресслужбата на Министерството на отбраната на Украйна.

dopomoga3Канада е предала на украинската армия хуманитарна помощ на стойност 20 милиона долара: балистични маски, противоосколъчни бронежилетки, кевларови каски, спални чували и голям брой зимни униформи.

В украинското Министерство на отбраната съобщават, че Полша е предала комплекти спално бельо, ръжен хляб за дългосрочно съхранение, армейски пакети със суха храна и вещево имущество на стойност 5,5 милиона долара.

Австралия е предала на Украйна зимни униформи на стойност 2,3 милиона долара.

dopomogaОбщата сума на хуманитарната помощ за украинската армия от Великобритания е 1,8 милиона долара. Тя включва бронежилетки, кевларови каски, групови и индивидуални аптечки, зимни спални чували и вещево имущество.

Министерството информира също, че Словакия е предала на Украйна електрогенератори, осветителни комплекти, пластмасови съдове и прибори, спални чували, вещево имущество и широка гама от медицинско оборудване и имущество на обща стойност 632 000 долара.

Норвегия е предала армейски пакети със суха храна на стойност 630 хиляди долара.

Франция – бронежилетки и медицински консумативи в размер на 600 хиляди долара.

Холандия – електрогенератори и зимно вещево имущество на обща стойност 500 хиляди долара.

expres.ua

 


Количеството на руската бойна техника в Донбас е по-голямо от това на цялата немска армия
Русия е разположила 700 танка и 1000 артилерийски единици в окупираните територии. По съобщение на News.
"Газпром" осъден да плати $2.6 млрд. на украинския "Нафтогаз"
Руският монополист «Газпром» загуби и ще трябва да плати на украинската компания «Нафтогаз» $2,6 млрд.
Гарантираме правата на българите - МВНР на Украйна
Във връзка с нашумелия наскоро случай на пострадал българин в град Белгород-Днестровский в Украйна, публикуваме официалната позиция на ...
Край на руските социални мрежи в Украйна
Президентът на Украйна Петро Порошенко е подписал решението на Съвета за национална безопасност за блокиране на сайтове на руските ком...
Европейският парламент предостави на Украйна безвизов режим
                      Европейският парламент подкрепи позицията на Европейската комисия за пре...
Австрия екстрадира в САЩ украинския олигарх Фирташ
Австрийски съд постанови един от най-богатите украинци – Димитро Фирташ, да бъде екстрадиран в САЩ, за да се изправи пред обвинения в кор...