DW

Дойче Веле откри кореспондентски пункт в Украйна

В Киев започна работа кореспондентски пункт на международната медийна компания Дойче Веле (DW). Германската информационна служба възнамерява да разшири отразяването на събитията в Централна и Източна Европа.

DW
Кметът на Киев Виталий Кличко, кореспондентът Франк Хофман и генералният директор на DW Петер Лимбург в кореспондентския пункт на DW в Киев / Снимка: DW

 

Медията започна излъчване от територията на Украйна. Кореспондентският пункт на DW беше открит в понеделник, 26 януари, в центъра на Киев. Той ще разпространява телевизионни и онлайн материали на немски, английски, руски и украински език.

Германската медия реши да разшири отразяването на събитията в Украйна и кореспондентската си мрежа в региона след началото на масовите протести на Майдана и кримската криза.

По думите на генералния директор на DW Петер Лимбург „в международните новини акцентът ще бъде поставен върху репортажите и анализите от немска и европейска гледна точка“.

Той обърна също така внимание на факта, че в Източна Европа DW е много търсена медия „като надежден и независим източник на информация“.

Директорът на медийната компания отбеляза, че кризата в Украйна е довела до съществено засилване на интереса към журналистическите материали на DW.

При откриването на кореспондентския пункт в Киев Лимбург заяви, че „достоверността и независимостта са основната валута на DW“ и добави, че именно по време на криза потребителите най-много ценят безпристрастното отразяване на събитията и обективните анализи и оценки на DW.

Кметът на Киев Виталий Кличко нарече новия кореспондентския пункт на DW „още един мост между Германия и Украйна“. Украинският политик изрази увереност, че аудиторията на DW по целия свят вече ще може да получава обективна информация за Украйна директно от мястото на събитията.

Източник: www.dw.de