Ахмед Закаев за бъдещите планове на руския президент и за слабите му места

Ахмед Закаев

Ахмед Закаев

 

Врагът на Путин разказва за слабите места на президента на Русия и за завоевателните му планове.

Този, който е започнал и разиграва кръвопролитна война в украинския Донбас, има своето слабо място. Враговете на президента на Русия Владимир Путин сега са приятели на Украйна.

Първият от тях е Ахмед Закаев, един от лидерите на чеченската съпротива, когото в Кремъл наричат терорист. А всъщност той е бивш боеви генерал, съратник на Джохар Дудаев. По-късно става министър на външните работи и сегашен глава на правителството в изгнание на Чеченската република Ичкерия. Това не са онези чеченци, които сега за пари убиват украинци в Донбас.

Ахмед Закаев в момента се намира в Лондон и нарича себе си глава на Чеченското правителство в изгание. Той е губил приятели не само в Чечня, а дори и тук.

Един от тях е майор Литвиненко - човекът, публично обвинил Путин за организирането на атентатите, послужили като основание за започване на чеченската война. Александър е станал приятел със Закаев и враг на Путин номер едно. Именно след това британското правителство започва да се грижи за безопасността на такива особени гости.

Ахмед е принуден да сменя маршрутите и много внимателно избира храната. След смъртта на неговия приятел майор Литвиненко, който беше отровен с полоний, храната е станала обект на тъжни шеги.

Закаев почти не вярва в мира. Често споменава Джохар Дудаев. Той наистина е имал едно пророчество, което трудно се забравя. По-малко от година преди смъртта си Дудаев казва: „Следващият след Чечня ще стане Крим“.

„Ако днес няма съпротива – той (Путин) ще се насочи към Киев“, казва Ахмед Закаев.

Понякога се създаваше впечатление, че съпротивата в самата Чечня е спряла. Но и там се случват всякакви неща. Последният епизод е единична терористична атака на полицейски блокпост в Грозни. Видеото, което идва от северен Кавказ, често обещава на Путин джихад.

Освен кадировците* , наети от страна на бунтовниците на самопровъзгласилите се републики, за участие във войната на страната на Украйна заявиха няколко полеви командири, които са сред враговете на Путин.

„Участието на чеченци в украинския конфликт е абсолютно доброволческо. Но ако Русия и Украйна се договорят на някаква основа, техният статус на доброволци ще бъде преквалифициран в статус на наемници“, казва Ахмед Закаев.

Той също така предвижда, че Путин ще напусне поста си, ако не спечели победа в Украйна.

„Вече е взето решение да бъде скъсен срока му (на Путин) – това ще се случи в най-близко бъдеще. Ключът за решението е в Украйна. Ако Путин не спечели там, тогава той ще трябва да напусне под натиска не на външен фактор, а на вътрешен. Ако той (Путин) не успее да създаде Новорусия, тогава тълпата, на която той обеща да създаде Новорусия, ще го прогони. Ако Западът позволи създаването на Новорусия, тогава докато той е жив, ще остане на поста си.  Ако не позволи, тогава става въпрос за пребиваването му на президентския пост само до един близък момент в бъдещето“, уверява Ахмед.

Той също така твърди, че ако Путин успее да превземе Украйна, следващата му цел ще станат Балтийските държави.

„Сега тук (на Запад) разбраха какъв ще бъде следващият ход (на Путин) и започнаха да укрепват НАТО. Всъщност Западът ясно разбира, че следващите опити (за агресия на Русия) ще бъдат точно там“, подчертава Закаев.

*Кадировци – бойци от личната гвардия на ръководителя на Чеченската република Рамзан Кадиров.

Източник: www.unian.ua


Руска следа в подготвяните за "Евро 2016" атентати.
След появилите се вчера, 5 юни, във френски медии съобщения за заловения при опит да пренесе през границата на Украйна оръжие и боеприпас...
Надежда Савченко излетя за Украйна
Пленената от руските власти украинска гражданка Надежда Савченкко излетя от Ростов-на-Дон за Украйна на борда на президентския самолет...
До часове Надежда Савченко може да е освободена
Самолетът на президента на Украйна Порошенко в момента е на път за руския Ростов-на-Дон, където е доставена и пленената украинка Надеж...
Какво ни разказва песента на Джамала „1944“
Музикалният конкурс „Евровизия-2016“ бе спечелен от представителката на Украйна – Джамала, която е украинка с кримскотатарски произх...
Украйна обстрелвана над 300 пъти от територията на Руската федерация - "ARD"
Екипът на международната група Bellingcat е установила по безспорен начин, че украинската армия е била нееднократно обстрелвана с установки ...
Украинска фирма-млекопроизводител с първата си доставка в България
Групата компании „Млечен Алианс“ е доставила на своите български партньори млечна продукция – предава Інтерфакс-Україна.