2000 украински войници пленени за четири дни

1604929_770179029688003_3342224946507009211_nУкраински народни представители, пожелали да запазят анонимност, разказаха подробности от закритото заседание на Върховната Рада: Президентът на Украйна Петро Порошенко е съобщил броя на унищожената техника, както и на пленените и убити украински войници.

Заместник-председателят на парламента Руслан Кошулинский заяви, че е било взето решение заседанието да се проведе при закрити врати, за да бъде изслушан доклада на главнокомандващия на Въоръжените Сили Виктор Муженко за ситуацията в зоната на АТО. Тъжната и шокираща статистика е била обявена и от президента Порошенко, който е присъствал на заседанието.

Един от депутатите от парламентарната група „УДАР“ заяви, че по думите на президента, Украйна е изгубила в боевете повече от половината военна техника, пише изданието „Новое время“. „Беше съобщено, че 58% от украинската военна техника е унищожена. Също така беше представена информация за убитите и пленените, която аз дори не искам да обявявам, за да не деморализирам обществото“ – разказа на журналистите представителят на „УДАР“.

Друг депутат, който също така пожела да остане анонимен, съобщи броя на пленените военни, обявен в парламента. „Президентът каза, че в рамките на четири дни почти две хиляди войници са били пленени“ – заяви политикът.

Порошенко пристигна в Радата, за да убеди депутатите да гласуват за законите, свързани със специалния статут на част от Донбаския регион и амнистията на бунтовниците. Той помоли народните представители „да го чуят и да спрат войната“, като добави, че в противен случай ще изгубят половин Украйна.

Източник: www.tsn.ua


Количеството на руската бойна техника в Донбас е по-голямо от това на цялата немска армия
Русия е разположила 700 танка и 1000 артилерийски единици в окупираните територии. По съобщение на News.
"Газпром" осъден да плати $2.6 млрд. на украинския "Нафтогаз"
Руският монополист «Газпром» загуби и ще трябва да плати на украинската компания «Нафтогаз» $2,6 млрд.
Гарантираме правата на българите - МВНР на Украйна
Във връзка с нашумелия наскоро случай на пострадал българин в град Белгород-Днестровский в Украйна, публикуваме официалната позиция на ...
Край на руските социални мрежи в Украйна
Президентът на Украйна Петро Порошенко е подписал решението на Съвета за национална безопасност за блокиране на сайтове на руските ком...
Европейският парламент предостави на Украйна безвизов режим
                      Европейският парламент подкрепи позицията на Европейската комисия за пре...
Австрия екстрадира в САЩ украинския олигарх Фирташ
Австрийски съд постанови един от най-богатите украинци – Димитро Фирташ, да бъде екстрадиран в САЩ, за да се изправи пред обвинения в кор...