Лидегор: руската пропаганда е опасна и отвратителна

lidegaard_besk

Датският министър на външните работи Мартин Лидегор смята, че руската пропаганда, свързана с Украйна, е не само опасна, но и направо отвратителна.

Това свое становище той е изразил в публикувано днес интервю за DIE WELT, предава кореспондентът на Укринформ в Германия.

„Руската пропагандна машина действа толкова масирано, че честно казано е просто отвратително. Руската пропаганда се води подобно на военна агресия“, казва Лидегор.

Датският дипломат смята, че на рускоезичните малцинства в Украйна и в другите страни трябва да бъде осигурен достъп до правдива информация.

Мартин Лидегор подчертава, че неговата страна, както много други европейски държави, смята, че Русия носи цялата отговорност за решаването на конфликта в Украйна. Министърът също призовава при необходимост да се действа против руската агресия, включително чрез санкции, които трябва да бъдат усилени в случай, че споразуменията от Минск-2 не бъдат изпълнени.

Лидегор  отбелязва и решителността на украинското правителство да извършва реформи, както и силната мотивираност на населението по този въпрос. Според него, ако Украйна успее да създаде в страната един европейски модел, тя ще се превърне в образец и за руското общество.

Но „Путин не иска това, той се страхува от този модел, защото това ще подкопае властта му“, убеден е министърът на външните работи на Дания.

 

 


Руска следа в подготвяните за "Евро 2016" атентати.
След появилите се вчера, 5 юни, във френски медии съобщения за заловения при опит да пренесе през границата на Украйна оръжие и боеприпас...
Надежда Савченко излетя за Украйна
Пленената от руските власти украинска гражданка Надежда Савченкко излетя от Ростов-на-Дон за Украйна на борда на президентския самолет...
До часове Надежда Савченко може да е освободена
Самолетът на президента на Украйна Порошенко в момента е на път за руския Ростов-на-Дон, където е доставена и пленената украинка Надеж...
Какво ни разказва песента на Джамала „1944“
Музикалният конкурс „Евровизия-2016“ бе спечелен от представителката на Украйна – Джамала, която е украинка с кримскотатарски произх...
Украйна обстрелвана над 300 пъти от територията на Руската федерация - "ARD"
Екипът на международната група Bellingcat е установила по безспорен начин, че украинската армия е била нееднократно обстрелвана с установки ...
Украинска фирма-млекопроизводител с първата си доставка в България
Групата компании „Млечен Алианс“ е доставила на своите български партньори млечна продукция – предава Інтерфакс-Україна.