Край украинската граница продължава концентрирането на руски военни части и прехвърлянето им в Донбас – списък на подразделенията

vs_rf_3
По оперативни данни на организацията „Информационна съпротива“ подразделения на Въоръжените сили на РФ продължават да се предислоцират в граничните райони в близост до държавната граница с Украйна, както и да се прехвърлят на територията на Донбас.
По-специално, в базовият лагер в Долотинка (Милеровски район, Ростовска област, РФ) са идентифицирани подразделения на 28-а зенитно-ракетна бригада (място на постоянна дислокация – Чебаркул, Челябинска област, РФ).

В района на полигон Кузминский (Ростовска област, РФ) са идентифицирани подразделения на 35-а отделна моторизирана стрелкова бригада (Алейск). По данни на ИС, прехвърлянето й в Украйна е планирано за 20 април.

Освен това, в граничните райони в Ростовска област, РФ са идентифицирани следните подразделения:
- 16-а отделна бригада със специално предназначение на ГРУ на Генералния щаб на ВС на РФ – в района на лагера Долотинка.

- 74-и отделен радио-технически полк със специално предназначение (от Владикавказ). Охраната им се извършва от подразделение на 100-а отделна разузнавателна бригада (Моздок, Северна Осетия).

- Също така, подразделение на 100-а отделна разузнавателна бригада е идентифицирано в Тарасовски район на Ростовска област.
- 200-а отделна моторизирана стрелкова бригада (Печенга) – в района на Милерово (по данни на ИС в близко време се планира ротация на подразделението).

- 79-а реактивно-артилерийска бригада (Твер).

Основната концентрация на руските войски в Ростовска област се наблюдава в района на Милерово, където функционират няколко полеви лагера и са дислоцирани батальонни тактически групи от Западен и Централен военен окръг на РФ, както и сухопътни подразделения от Северният балтийският флот.

Батальонните тактически групи от Южният военен окръг са базирани главно в района на полигона Кадамовски (Ростовска област), също така там са дислоцирани и подразделения на спецназа на ГРУ и т. нар. „вътрешни войски“ на МВР на РФ.

От частите на ВДВ (въздушно-десантни войски) е регистрирана усилена БТГ (батальонна тактическа група) от 247-и полк на ВДВ.
По данни на ИС, до края на април в Ростовска област се планира да бъдат изпратени допълнителни подразделения на 56-а отделна десантно-щурмова бригада (от гр. Камишин, в момента подразделение на бригадата действа в Донецка област, Украйна), както и 200-а артилерийска бригада (Горний).

Също така, в района на полигона Кузминский (Ростовска област) са идентифицирани подразделения на 6-а отделна танкова бригада (част от подразделенията й действат в Донецка област, Украйна). Освен това, в Ростовска област са идентифицирани подразделения на 138-а отделна моторизирана стрелкова бригада (Каменка, част от подразделението в Донецка област, Украйна).

Идентифицирани са също:
- Подразделение на 74-а отделна моторизирана стрелкова бригада (Юрга) – в района Старобешево, Украйна.

- Подразделение на 8-а отделна моторизирана стрелкова бригада (Борзой, Чечня) – в Макиивка, Украйна.

- Отделно подразделение на 8-а ОМСБР (отделна моторизирана стрелкова бригада), намираща се на полигона в Серноводское (Ставрополска област) на учения, след това ще бъдат прехвърлени в Ростовска област.

Също така, в сътрудничеството с Иракли Комахидзе (InformNapalm) са идентифицирани:

- Прехвърляне в Куйбишевски район (Ростовска област, РФ) на батальонна тактическа група на 19-а моторизирана стрелкова бригада (от военно поделение 20634, 58-а армия, Владикавказ, Северна Осетия). По-рано дадената БТГ се намираше в района на полигона Кадамовский, където са базирани още няколко БТГ от състава на военните части от Южния военен окръг на РФ.

- Предислокация в района на Ростов на Дон на подразделения на 23-а моторизирана стрелкова бригада (Самара), които по-рано бяха регистрирани на Харковското направление в Белгородска област, РФ . (По предварителни данни една БТГ от състава на 23-а ОМСБР остава на Харковското направление).

- На Новоазовското направление – прехвърляне до самата граница  на подразделение на артилерийското разузнаване от 7-а военна база (Гудаута, Абхазия).

 

88676b

Подразделения на Въоръжените сили на РФ, участвали в бойни действия на територията на Украйна / Украински кризисен медиа център

 


Количеството на руската бойна техника в Донбас е по-голямо от това на цялата немска армия
Русия е разположила 700 танка и 1000 артилерийски единици в окупираните територии. По съобщение на News.
"Газпром" осъден да плати $2.6 млрд. на украинския "Нафтогаз"
Руският монополист «Газпром» загуби и ще трябва да плати на украинската компания «Нафтогаз» $2,6 млрд.
Гарантираме правата на българите - МВНР на Украйна
Във връзка с нашумелия наскоро случай на пострадал българин в град Белгород-Днестровский в Украйна, публикуваме официалната позиция на ...
Край на руските социални мрежи в Украйна
Президентът на Украйна Петро Порошенко е подписал решението на Съвета за национална безопасност за блокиране на сайтове на руските ком...
Европейският парламент предостави на Украйна безвизов режим
                      Европейският парламент подкрепи позицията на Европейската комисия за пре...
Австрия екстрадира в САЩ украинския олигарх Фирташ
Австрийски съд постанови един от най-богатите украинци – Димитро Фирташ, да бъде екстрадиран в САЩ, за да се изправи пред обвинения в кор...